0735188899 office@sionsolution.ro

Winmarkt din Piatra Neamț: O nouă eră începe cu optimizarea consumului de energie electrica

Instalarea panourilor fotovoltaice | În centrul pitoresc al orașului Piatra Neamț, o schimbare semnificativă a luat naștere recent. Winmarkt, unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din zonă, a luat decizia de a trece la energia verde și de a investi intr-un sistem de panouri fotovoltaice de ultimă generație, într-o mișcare menită să reducă amprenta sa de carbon și să contribuie la sustenabilitatea mediului. Această schimbare reprezintă nu doar o transformare a infrastructurii clădirii, ci și o declarație puternică de angajament față de comunitatea locală și față de un viitor mai verde.

Instalarea panourilor fotovoltaice, o alegere ecologică și economică

Cu o capacitate impresionantă de 121 kWp și o producție anuală de 132.091,74 kWh, sistemul de panouri fotovoltaice de pe acoperișul Winmarkt din Piatra Neamț este un exemplu concret al angajamentului față de energia regenerabilă. Panourile solare utilizate, Longi de  500W, se bucură de o eficiență de 100% și de 80% eficiență după 25 de ani. Invertorul on-grid trifazat, HUAWEI SUN2000-115KTL asigură transformarea eficientă a energiei solare în energie electrică utilizabilă. Cu o durată de doar 7 zile a procesului de instalare, Sion Solution prin echipa tehnică desemnată pentru acest proiect, a demontrat încă o dată profesionalism și seriozitate. Totodată, Winmarkt și-a demonstrat dorința de a aduce cât mai rapid beneficii atât mediului, cât și comunității prin optimizarea consumului de energie electrica.

instalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.roinstalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.roinstalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.ro
instalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.roinstalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.roinstalare-panouri-fotovoltaice-winkmart-piatra-neamt-sionsolution.ro

O istorie de investiții și modernizari

Această investiție în energie solară nu este un eveniment izolat pentru Winmarkt. Din 2013, compania a investit peste 2,5 milioane de euro în modernizarea centrului comercial din centrul orașului Piatra Neamț. Această modernizare a inclus schimbarea fațadei clădirii, refacerea spațiilor interioare și pregătirea spațiilor comerciale pentru introducerea retailerilor internaționali.

Carlo Barban, CEO Winmarkt, a subliniat importanța reinvestirii profitului în modernizarea centrelor comerciale. Acest lucru nu este doar o strategie de afaceri, ci și o modalitate de a sprijini comunitatea locală și de a contribui la dezvoltarea acesteia. Centrele comerciale Winmarkt sunt adesea situate la „kilometrul zero” al orașelor, jucând un rol vital în viața comunității și în economia locală.

Winkmart-Piatra_Neamt-instalarea-panourilor-fotovoltaice

Angajamentul către un viitor sustenabil

Rețeaua Winmarkt, deținută de grupul italian IGD (Immobiliare Grande Distribuzione), a pus în aplicare un buget de investiții impresionant, în valoare de 12,5 milioane de euro. Această sumă a fost direcționată către modernizarea centrelor comerciale Winmarkt; extinderea suprafețelor închiriabile și optimizarea fluxului de vizitatori. Winmarkt, cu cele 15 centre comerciale din 13 orașe din țară, se bucură de o suprafață netă închiriabilă de 86.500 de metri pătrați și atrage lunar peste 2,5 milioane de vizitatori. Aceste cifre impresionante arată contribuția semnificativă pe care Winmarkt o aduce comunităților locale și economiei țării.

Mix-ul comercial al centrelor Winmarkt este adaptat la fiecare oraș în parte și la puterea de cumpărare locală, incluzând comercianți locali, naționali și internaționali, precum Carrefour, dm drogerie markt GmbH și H&M. Această diversitate de oferte comerciale face ca centrele Winmarkt să fie destinații preferate pentru cumpărături și divertisment pentru locuitorii din zonă.

În încheiere, instalarea panourilor fotovoltaice la Winmarkt din Piatra Neamț reprezintă nu doar un pas semnificativ către sustenabilitatea mediului, ci și un exemplu de angajament față de dezvoltarea comunității locale. Winmarkt continuă să fie un lider în industria sa, contribuind la construirea unui viitor mai verde și mai prosper pentru toți.