0735188899 office@sionsolution.ro

Avantajele utilizării camerelor cu termoviziune

Camerele  cu termoviziune oferă o protecție superioară, în condiții dificile, tuturor utilizatorilor.

Ochiul uman funcționează asemănător camerelor video, este capabil să perceapă și să prelucreze zeci de milioane de informații pe secundă, componentele sale acționând împreună pentru a vizualiza lumea în ansamblu.

Însă, ca o comparație, camerele cu termoviziune permit oamenilor să vadă ceea ce ochii lor nu pot vedea:
– radiațiile de căldură invizibile, emise sau reflectate de toate obiectele, indiferent de condițiile de iluminare.

Camerele cu termoviziune aduc unele dintre cele mai mari avantaje în domeniul securității.

Camerele de supraveghere reprezintă un element foarte important de protecție. Într-un astfel de peisaj, nevoia de a produce imagini de calitate este esențială, astfel oferă protecție constantă împotriva potențialilor intruși.

Camerele cu termoviziune permit:

 • Transmiterea de scenarii în regim de lumină scăzută,
 • Accesul la informatii vizuale fără limitări,
 • Depistarea formelor de camuflare,
 • Mai puține alarme false,
 • Randament în evitarea și stoparea incidentelor nedorite,
 • Detectarea intruziunilor extrem de eficient
 • O acoperire crescută și un randament mai mare al investițiilor.

camere_cu-termoviziune-sion-solution-ro

Beneficiile utilizării camerelor cu termoviziune:

Utilizarea camerelor cu termoviziune este o strategie de siguranță adecvată pentru multe industrii și înseamnă trecerea la tehnologie avansată pentru satisfacerea cerințelor dumneavoastră.

Studiile și rapoartele de imagistică termică, permit detectarea eventualelor scurgeri de la conductele de apă și gaz, deficiențele electrice, raportarea personalului bolnav prin verificarea temperaturii corporale și insecuritatea clădirilor.

1. Descoperirea problemelor ascunse

Camerele cu termoviziune au o tehnică avansată ce poate indica potențiale defecte în cadrul căldurii răspândite într-o clădire.
Dacă există orice scurgeri de apă sau gaz, o cameră cu termoviziune poate evidenția aceste aspecte pentru a vă ține în siguranță.

Pentru a evita aceste evenimente, vă recomandăm să verificați acoperișul, ferestrele și ușile, modificările de temperatură, identificabile prin culorile acestora.
Camera termică este utilă si pentru identificarea persoanelor cu temperatură ridicată, pentru a evita îmbolnăvirile în lanț ale personalului;

2. Inspecții la domiciliu

O verificare cu camera termică vă permite să identificați orice problemă a transferului de căldură din casa dumneavoastră.
Când există pierderi de energie termică sau electrică, este probabil ca facturile să fie extrem de mari, în raport cu consumul real.
Utilizând imagini termice, puteți identifica cum se pierde energie, astfel încât să știți ce zone au nevoie de atenție și reparații.
Faptul că aceste camere termice sunt portabile, devin ideale pentru evaluarea deteriorărilor și stabilirea gravității problemelor.
Camerele cu termoviziune vă oferă comoditate și fiabilitate cu privire la structura proprietății sau afacerii dumneavoastră.

3. Detectarea defecțiunilor echipamentelor electrice

Camera cu termoviziune vă poate permite să identificați circuitele supraîncărcate sau supraîncălzite, permițând în cele din urmă să reparați orice echipament electric defect înainte de a provoca orice daune.
Astfel, defecțiunile electrice detectate la timp pot opri rapid o pană de curent iar activitatea dumneavoastră nu va fi întreruptă.
Imagistica termică este avantajoasă în sensul că puteți repara orice echipament electric defect în timp util, înainte de a vă costa totul prea scump!

4. Viteza de răspuns

Camerele cu termoviziune sunt ideale pentru a detecta o gamă largă de defecțiuni în locuința sau spațiul de lucru, pentru a identifica defectele rapid și eficient, economisind atât timp, cât și bani.
Acestea nu necesită timp de oprire, funcționează la capacitate maximă, în parametrii optimi, sunt convenabile și eficiente, permițându-vă să vizualizați zonele care necesită reparații sau îmbunătățiri.
Camerele cu termoviziune oferă soluția de monitorizare 24/7 cea mai eficientă si sigură, disponibilă pe piața sistemelor de supraveghere video.

5. Masurare automată a temperaturii și avertizare în caz de febră

Datorită tehnologiei avansate a detectorilor folosiți și cu ajutorul inteligenței artificiale, camerele termografice produse de HIKVISION sunt special concepute pentru depistarea rapidă a febrei în cladiri de birouri, fabrici, stații, aeroporturi sau alte zone publice, cu o acuratețe de pana la ±0.3°C.

Avantaje:

 • Detectarea mai multor persoane simultan (pana la 30 persoane);
 • Măsurarea temperaturii fără a avea contact pentru a evita apropierea fizică;
 • Durata de detecție a temperaturii unei persoane este de 1 secundă;
 • Sistem de alarmă rapid pentru a notifica operatorii;
 • Detectarea corpului folosind AI pentru a reduce alarmele false provenite din alte surse de caldură;

6. Investiția în camere termografice înseamnă economisirea banilor

Feriți-vă de micile cheltuieli; o mică scurgere poate scufunda o navă grozavă.” – Benjamin Franklin

Pe lângă toate beneficiile enumerate anterior oferite de  camerele cu termoviziune, tehnologia este opțiunea excelentă pentru obținerea unei securități de top la un preț accesibil.

Camerele termice pot părea scumpe, dar acestea sunt semnificativ mai rentabile decât costul unor cheltuieli extra pe:

 • dispozitive ce maresc valoarea facturilor și reparațiilor,
 • numărul de camere și stâlpi de montare necesari pentru majoritatea proiectelor,
 • sisteme de supraveghere aflate în aer liber, pentru protecția perimetrală

Imagistica termică vă va permite să investiti banii corect și astfel să vă asigurați că ați  cheltuit cu înțelepciune, făcând lucrurile să evolueze eficient din punct de vedere al costurilor.

Camerele termice nu au nevoie de lumină – oferă imagini de calitate și pot crea imagini prin praf, ceață ușoară, fum sau unele frunze. Acest lucru devine adevărat odată cu apunerea soarelui și de bază doar iluminatul artificial.

Camerele termice nu se bazează deloc pe lumina reflectată – creează imagini din căldură, afișând diferențe foarte mici de energie termică, ca diverse nuanțe de gri, alb și negru.

Acestea văd în întuneric complet, și permit utilizatorilor să vadă clar prin obscuranți care ar face inutilizabile camerele vizibile.
Camerele obișnuite pot fi păcălite de peisaje, ridicând posibilitatea periculoasă ca un detaliu să nu fie detectat.
Contrastul ridicat al camerelor termice minimizează problemele și, oferă o fiabilitate mai mare, reducând semnificativ alarmele false.

Pentru mai multe informatii despre camere cu termoviziune nu ezitati sa ne contactati

 


   

  sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

  Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

  Sunt de acord!