0735188899 office@sionsolution.ro

Ce consumatori pot utiliza dacă am un sistem fotovoltaic?

Ce consumatori pot utiliza dacă am un sistem fotovoltaic? – Instalațiile fotovoltaice de energie solară sunt un sistem de transformare a energiei electrice din radiații solare, folosind panouri solare fotovoltaice. Aceste facilități au componente diferite pentru a transforma și valorifica energia și pot fi utilizate în mai multe aplicații. Sistemele fotovoltaice sunt versatile, funcționale și permit reducerea costurilor și consumului de energie convențională, pe lângă amprenta de carbon. Ți-am pregătit în acest articol răspunsurile la întrebarea ”Ce consumatori pot utiliza dacă am un sistem fotovoltaic?”.

Pentru ce este util un sistem fotovoltaic?

Utilizarea panourilor solare pentru locuințe acoperă un număr mare de posibilități. În general, corelăm utilizarea sa cu utilizările legate de iluminat sau aparate electrocasnice, dar are și alte aplicații asociate cu încălzirea sau apa caldă. Prin urmare, energia solară ne va aduce beneficii mari prin instalarea de panouri solare. Printre cele mai frecvente utilizări ale panourilor solare pentru acasă, putem găsi:

  • Alimentarea consumatorilor de uz casnic
  • Încălzire suplimentară
  • Furnizarea apei calde menajere

Ce consumatori pot utiliza dacă am un sistem fotovoltaic?

Răspunsul este unul cât se poate de simpluꓽ trebuie să alegem un număr de panouri solare astfel încât acestea să acopere nevoile noastre. Numărul de panouri solare din sistemul fotovoltaic va determina cantitatea de energie pe care o putem putea consuma și, prin urmare, economiile pe care le vom obține în consumul de energie.

De exemplu, pentru consumatorii de mai jos, ne vom raporta la consumul anual al acestora, rezultând un număr de panouri solare care să ne acopere nevoileꓽ

  • Televizor – consum anual de 250 kWh – estimativ, vom avea nevoie de 1 panou solar
  • Mașină de spălat – consum anual de 200 kWh – 1 panou
  • Frigider – consum anual de 400 kWh – 2 panouri
  • Cuptor incorporabil – consum anual de 150 kWh – 1 panou
  • Aer condiționat – consum anual de 700 kWh – 3 panouri

În funcție de consumul mediu anual, va depinde dimensiunea sistemului fotovoltaic. De exemplu, dacă avem un consum de 3000-3500 kWh/an, vom avea nevoie de o instalație de 3.2 kWp și un număr de 12 panouri solare sau 5400-6000 kWh/an –necesită 20 panouri solare

Cum știu de câte panouri solare am nevoie?

Numărul de panouri solare de care are nevoie o locuință variază în funcție de consumul anual de energie electrică al casei. Pentru a selecta în mod corespunzător numărul de plăci necesare, este esențial să se țină seama de caracteristicile panoului și de caracteristicile particulare ale casei. Consumul de energie al casei este primul aspect pe care ar trebui să-l avem în vedere. Astfel, trebuie să ne uităm la kWh pe care îi consumăm. Acestă valoare se poate verifica fie consultând facturile de energie, unde există o rubrică ce ne indică numărul de kW utilizați, fie folosind o priză inteligentă.

După ce am stabilit câți Kw folosim, ne vom avea de ales între panouri solare monocristaline și policristaline. Cele din urmă se consideră a fi mai bune pentru climatul pe care îl avem în România. În alegerea panourilor, este bine să optăm pentru cele care vin sub forma unui kit complet, deoarec acesta va include și accesorii (de exemplu sistemul de prindere, cabluri, etc). Pe lângă furnizarea de energie electrică, sistemele fotovoltaice ne pot asigura încălzirea locuinței, dar și a apei menajere.

Sperăm că am reușit să oferim detalii despre ce consumatori pot utiliza dacă am un sistem fotovoltaic în acest articol.