0735188899 office@sionsolution.ro

Cum rezolvi problema parcarii la bloc in 5 pasi simpli

____Pentru aceia dintre noi care si-au achizitionat locuinte intr-unul dintre noile cartiere rezidentiale, unde fiecare bloc are alocat un numar de locuri de parcare, nu exista sa nu fi intampinat urmatoarea situatie: ajungi seara mai tarziu ca de obicei si observi ca toate locurile de parcare ale blocului sunt ocupate.

____In cele mai multe cazuri, realitatea difera de la bloc la bloc, cu totii stim ca locurile de parcare nu sunt intotdeauna suficiente dar atunci cand sunt, te trezesti si cu vecinii de la alte blocuri pe locurile blocului tau. Ca sa nu mai spunem de cele doua, trei rable uitate de lume pe care nimeni nu le mai revendica si de care nimeni nu stie nimic.

____Fie vorba intre noi, problema cu parcarea blocului poate fi trecuta cu vederea, sau mai bine zis suportata, perioade destul de lungi de timp pana cand cineva actioneaza asupra problemei si demareaza pasii ce trebuie urmati spre rezolvare.

Cum-rezolvi-problema-parcarii-rezidentiale-5-pasi-simpli

      Problema parcarii blocului. Ce putem face in aceasta situatie?

____Una dintre cele mai fiabile solutii pentru a rezolva problema cu parcarea blocului este limitarea accesului doar pt rezidentii de drept in parcare, prin instalarea cunoscutelor bariere automate de acces.

      Ce trebuie facut cand doresti sa instalezi un sistem de bariere automate:

      Pasul 1: Identificare spatiu de amplasare

____Pentru a putea demara o astfel de solutie, va trebui ca persoana desemnata de catre consiliul de locatari, sa se ocupe in prima faza de obtinerea unui extras de carte funciara pentru informare, extras care poate fi obtinut de pe site-ul Agentiei Nationale de Cadastru și Publicitate Imobiliara. De aici se pot afla datele referitoare la teren, suprafetele segmentelor, categoriile de folosinta, etc.

____Daca exista mai multe variante de amplasare ale barierelor, atunci acestea se vor prezenta spre aprobare. De retinut este ca extrasul de carte funciară generat prin sistemul informatic integrat al ANCPI contine informatiile din cartea funciara, active la data generarii si poate fi solosit pentru activitati si procese administrative prevazute de legislatia in vigoare

extras de carte funciara pentru informare

      Pasul 2: Obtinerea ofertelor pentru sistemul de bariere automate

____Un sistem complet de bariere automate contine mai multe componente. Aici poti vedea prezentarea echipamentelor unui astfel de sistem. Cel mai transparent proces de achizitie se poate face prin cererea unor oferte de pret in piata serviciilor de securitate, unor firme autorizate si specializate in vanzarea si instalarea de bariere automate. In urma cererilor de oferta facute, se vor prezenta spre aprobarea colectiva cel putin 3 oferte, cele mai bune din punct de vedere calitate/pret.

____Cu totii stim ca preturile difera in functie de brand, calitate si de firma care le comercializeaza, de aceea este indicat sa fie facut un mic studiu de piata inainte. Nu intotdeauna ceea ce este ieftin este si bun, mai ales ca exista posibilitatea ca la achizitionarea unor echipamente low cost, modelul telecomenzilor de acest tip pot sa fie clonate cu usurinta.

____Ofertele trebuie sa contina inclusiv serviciul de instalare inclus si dupa caz, serviciile de mentenanta pentru a beneficia in totalitate de garantia produselor

      Pasul 3: Obtinerea acordului

____Pentru a rezolva problema cu parcarea blocului, multi dintre noi se intreaba daca este necesara obtinerea unei autorizatii de instalare pentru montarea viitorului sistem de bariere automate. Daca acesta este instalat pe proprietate privata, autorizatia nu este necesara. Ca etapa urmatoare, persoana desemnata poate obtine de la administratia blocului, lista cu numele tuturor proprietarilor, pentru identificare si ulterior pentru obtinerea a 50% +1 de semnaturi pro instalarii sistemului de bariere automate.

____Prin convocarea unei sedinte de bloc, dupa dezbaterile mai in detaliu a altor aspecte ce mai pot aparea, semnaturile pot fi stranse chiar in timpul sedintei daca exista dorinta si implicare din partea locatarilor

      Pasul 4: Achizitie sistem de bariere automate

____Dupa alegerea celei mai bune oferte si a acordului colectiv, ca un exemplu, administratia poate colecta sumele necesare prin plata in mai multe transe. Costurile de achizitie pot sa fie incluse esalonat in factura de intretinere pe urmatoarele 3 luni. De retinut: administratia poate conditiona proiectul prin obligativitatea locatarilor de a plati restantele la intretinere. Lucru normal de altfel, inainte sa ai bariere automate in parcarea blocului, trebuie sa iti achiti facturile furnizorilor de servicii precum: curatenie, canalizare si salubritate.

      Pasul 5: Instalare si punerea in functiune

____Pentru pregatirea procesului de instalare, ca sa nu te trezesti in ziua montarii barierelor cu spatiul ocupat, este indicat cu o zi sau doua inainte, sa delimitezi perimetrul si sa atentionezi ca urmeaza sa fie efectuate lucrari in acea zona. Durata de instalare difera in functie de numarul de bariere si de zona de instalare. Configurarea sistemului daca include un modul GSM, va tine intr-o mare masura si de persoana desemnata sa creeze si sa centralizeze baza de date cu numerele de telefon ale utilizatorilor.

____Barierele se pot deschide fie cu ajutorul telecomenzii sau direct cu telefonul mobil in functie de alagerea utilizatorilor. Fiecare bariera de intrare poate avea atasat un numar de telefon. Cand cineva care apeleaza bariera de pe un numar te telefon care se afla in baza de date a barierei, atunci si doar atunci bariera se deschide. Puteti sa va salvati numerele barierelor in apelare rapida si asa puteti deschide repede orice bariera chiar si atunci cand sunteti plecati de acasa.

____Dupa rezolvarea problemelor aparute cu restantierii la plata facturilor la intretinere, de la caz la caz, firma care a facut instalarea, va pune in functiune sistemul doar dupa achitarea integrala a transelor prestabilite.

____De obicei se spune ca orice problema are si o rezolvare. Luate punctual, sfaturile de mai sus traseaza in linii mari actiuni care, gestionate si aplicate corect, ne aduc mai aproape de rezolvarea problemei sau chiar o rezolva. Problema cu parcarea blocului, atunci cand vecinii parcau pe locurile noastre, va ramane doar o propozitie la timpul trecut.

____Sion Solution este autorizat pentru  instalare şi întreţinere a sistemelor de bariere automate si poate oricand furniza servicii de service si mentenanta , 24/24h prin departamentul  Service dedicat .

____Puteti acum solicita o cotatie de pret pentru Instalare Sistem bariere automate


sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!