Cum se poate imbunatati securitatea locuintei?

Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? Cu totii ne dorim confortul psihic de a ne sti locuinta in siguranta atunci cand nu suntem acasa, mergem in vacanta, sau pe timpul noptii.

In continuare aveti cateva sfaturi care, daca sunt puse in aplicare, vor imbunatati considerabil securitatea locuintei dumneavoastra.

Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? 8 sfaturi utile

 1. Pastrati toate usile si ferestrele inchise si sigur fixate.
 2. Distrugeti cutiile ambalajelor produselor electrice si electrocasnice (televizoare, calculatoare, sisteme stereo, etc.), pe care intentionati sa le aruncati, astfel incat un potential hot sa nu poata vedea cearticole casnice de valoareridicata detineti in locuinta.
 3. Instalati un vizor cu unghi larg  pentru a vedea clar cine este la usa dumneavoastra.
 4. Niciodata nuinscriptionati informatii referitoare la numele dumneavoastra sau adresa de resedinta pe inelul cheii locuintei.
 5. Verificatiintotdeauna actul de identitate al reprezentantilor diferitelor firme de curierat sau angajatilor care urmeaza sa va presteze un serviciu la domiciliu. Daca ceva vi se pare suspect, contactati imediat compania prestatoare pentru a confirma.
 6. Intocmiti o lista in care sa inventariatiobiectele de valoare din locuinta. Gravati fiecare articol cu ID-ul dumneavoastra pentru a ajuta politia, in cazul unui furt, sa identifice mai usor bunurile. Salvati codurile de identificare ale produselor electrice si electronice (din aceleasi considerente).
 7. Utilizati un timer pentru lumini, radio si TV atunci cand sunteti plecat de acasa. Timerul poate fi activat foarte usor de pe telefonul mobil, astfel incat resedintadumneavoastra va pareaocupata atunci cand nu sunteti acasa.
 8. Amplasati in locuri vizibile semne de avertizare care sa indice,in mod clar,faptul ca locuinta este protejatacu un sistem alarma de detectie efractie.Mai multe despre componentele unui sistem antiefractie si configurarea pretului gasiti aici.

Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? Sisteme antiefractie

Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? De ce sa instalati un sistem de detectie efractie?

 • Sunteti alertati in orice moment, in cazul unei patrunderi prin efractie.
 • Aveti posibilitatea de a va conecta la un dispecerat de interventie.
 • Descurajarea posibililor hoti de a incerca sa patrunda in spatiul protejat cu un sistem de detectie efractie, prin pozitionarea usor vizibila a sirenei exterioare si a stickerelor de marcaj.
 • Posibilitatea de a accesa sistemul de pe telefonul mobil.
 • Va permite controlul angajatilor in cazul unui eveniment,prin repartizarea de coduri individuale pentru fiecare dintre acestia.Sistemul permite stocarea in memoria de evenimente a codului persoanei care armeaza si dezarmeaza.
 • Beneficiati de reduceri pentru asigurarea locuintei sau spatiilor comerciale.

 

Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? Detectie efractie
Cum se poate imbunatati securitatea locuintei? Detectie efractie

Este recomandata instalarea unui sistem de detectie efractie in urmatoarele locatii:

 

schema sistem detectie efractie
schema sistem detectie efractie

Sistemele de alarma antiefractie pot fi:

 • Pe cablu sau wireless:

Solutia pe cablu este recomandata pentru hale industriale, locuinte in constructie sau in renovare. Daca locuinta este deja amenajata, atunci se recomanda sistemul wireless.

 • Cu alarma la distanta sau locala:

Alarma la distanta este obligatorie in cazul in care spatiul care se doreste a fi protejat este izolat. In acest caz, alerta va fi transmisa prin telefon (linie fixa/GSM/GPRS/SMS), iar o persoana va interveni la fata locului sau alarma poate fi conectata la un dispecerat de interventie.

Alarma locala este suficienta daca spatiul pe care doriti sa-l protejati este parte a unei cladiri sau este inclus intr-un complex de locuinte cu paza umana.

 • Sistem simplu sau integrat:

In cazul locuintelor, un sistem simplu de detectie efractieeste suficient, dar acesta nu exclude varianta unui sistem integrat. Sistemul integrat, spre exemplu cu un sistem de supraveghere video, se recomanda obiectivelor precum spitale, spatii comerciale, obiective de mare interes sau izolate fata de alte cladiri.

Doresti sa-ti instalezi un sistem de detectie efractie? Click aici


sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!