0735188899 office@sionsolution.ro

Sisteme antiincendiu pentru bucatarii profesionale

Sisteme antiincendiu pentru bucatarii profesionale. Activitatea desfasurata intr-o bucatarie profesionala este una frenetica, temperatura este adeseori foarte ridicata. Este un loc unde un numar mare de oameni lucreaza cu si in imediata apropiere a obiectelor inflamabile, de ingrediente de gatit, cum ar fi grasimile si uleiurile, de plite si cuptoare industriale profesionale.
Obiectele de gatit inflamabile sunt depozitate in cantitati mari in spatii special amenajate de depozitare, la temperaturile ridicate ale bucatariei.
Insa capacitatea lor de racire este foarte mica, ceea ce face ca stingatoarele traditionale sa fie ineficiente in eventualitatea unui incendiu.
Un sistem eficient de detectare a incendiilor este esential pentru a reduce la minimum daunele provocate de un incendiu.

In functie de dimensiunea bucatariei, un sistem de detectie impotriva incendiilor poate fi obligatoru sau nu.
Cu toate acestea, va recomandam intotdeauna sa existe in locatia dumneavoastra un sistem de detectie pentru a va asigura ca cineva este notificat daca exista un incident in bucataria restaurantului dumneavoastra.

Protejati-va afacerea, clientii si personalul!

Pentru a va da seama ce tip de stingator aveti nevoie sau pentru a stabili ce tip de sistem antiincendiu este necesar pentru bucataria dumneavoastra, puteti accesapagina noastra pentru mai multe detalii. O echipa de profesionisti va sta la dispozitie cu cele mai utile informatii in acest domeniu.

sisteme-antiincendiu-pentru_bucatarii-profesionale-sion-solution-ro

Este esentiala avertizarea timpurie a unui incendiu nu numai pentru protejarea oamenilor, ci si pentru asigurarea continuitatii afacerii.

Cu toate acestea, trebuie evitate activitatile inutile de evacuare din cauza alarmelor false. Vasele mari de gatit, tigaile si cuvele de prajit adanci prezinta un pericol de incendiu foarte grav in bucatariile comerciale.

  • Gatitul este cauza principala a incendiilor in bucatariile industriale
  • Bucataria este locul numarul unu de unde pot porni adesea incendii inchise
  • Aproape toate incendiile cauzate in bucatarii sunt devastatoare in ceea ce priveste pierderea materialelor si a obiectelor utilizate.

sisteme-antiincendiu-pentru-bucatarii-profesionale-sion-solution

Sfaturi pentru protectia impotriva incendiilor pentru restaurante:         

  • Mentineti aparatele de gatit curate. Acumularea de mici resturi alimentare, uleiul si grasimea folosite la gatit pot lua foc foarte usor.
  • Fumatul trebuie sa fie interzis. Bucataria nu este cu siguranta un loc de fumat, dar in mod neintentionat aruncati o tigara inca arzand in apropiere de gunoi. Restrictionati, prin punerea in aplicare a unui plan de securitate la incendiu, fumatul in interiorul zonele cu risc de incendiu.
  • Faceti verificari inainte de inchidere – Verificati de doua ori daca toate aparatele sunt oprite si curate inainte de a inchide bucataria peste noapte.
  • Limitati la minimum utilizarea materialelor usor inflamabile, cum ar fi ambalaje din hartie sau carton.
  • Opriti aparatele electrice imediat ce nu le mai utilizati.
  • Opriti alimentarea cu gaz daca aragazul nu va mai fi utilizat pentru o perioadă mai lunga.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă proteja afacerea! O alta regula foarte importanta este testarea si mentenanta regulata a sistemelor de detectie incendiu instalate.
Un incendiu poate incepe cu faza de ardere sau direct cu o flacara deschisa astfel nu exista o dezvoltare tipica a unui foc. Fiind zone in care se utilizeaza focul la echipamentele pentru gatit, bucatariile trebuie echipate corespunzator. Aceste sisteme antiincendiu se monteaza in functie de necesitate, spre exemplu cu detectori multi-sensor sau detectori de gaz.

Sion Solution dispune de o gama variata de servicii, solutii si oferte care pot fi adaptate nevoilor dumneavoastra.

Pentru a afla mai multe detalii, vizitați site-ul nostru.

 

Sisteme antiincendiu pentru bucatarii – Implementare Sion Solution

La planificarea si implementarea sistemului de detectie incendiu, trebuie luat in calcul riscul crescut de incendiu si fenomenele inselatoare ce apar in timpul functionarii aparaturii utilizate intr-o bucatarie profesionala.

Sistemul nu trebuie doar sa garanteze eficienta ci si detectarea fiabila a unui incendiu, sa raspunda intocmai la nivelul asteptarilor atunci cand se produc evenimente sau fenomene neasteptate.
In afara de detectoarele automate de incendiu, trebuie instalat si un punct de apel manual, astfel incat sa poata fi declansata si o alarmă de incendiu manual.
Pozitia si numarul detectoarelor automate de incendiu sunt alese in functie de dimensiunea bucatariei, in zonele din interior unde pot aparea fenomene neprevazute si dispozitive care impiedica distribuirea uniforma a fumului si a caldurii.

sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!