0735188899 office@sionsolution.ro

Sistemele de supraveghere video in scoli! De ce sunt importante?

Incidentele frecvente care au avut loc in scoli in ultima vreme au amplificat nevoia instalarii unor sisteme de supraveghere video. Cele mai multe incidente sunt minore, spre exemplu furturile obiectelor personale, hainelor sau a unor sume de bani. De asemenea, sunt intalnite tot mai des cazurile de intimidare a elevilor din clasele mai mici de catre elevii din clasele superioare. Insa, ceea ce ingrijoreaza cu adevarat este numarul tot mai mare al cazurilor de violenta impotriva cadrelor didactice si al atacurilor impotriva elevilor si studentilor.

De aceea, parintii si profesorii au inceput sa inteleaga ca una dintre cele mai eficiente metode de a imbunatati siguranta intr-o scoala o reprezinta instalarea unui sistem de supraveghere video.

 

image caption

 

Odata cu inmultirea actelor de violenta in scoli, impotriva elevilor si profesorilor deopotriva, combaterea acestora a devenit o prioritate; prin urmare,cererea de echipamente de supraveghere video a crescut direct proportional. Sistemele de supraveghere video au devenit acum indispensabile, inregistrarile constituind in unele cazuri singura dovada a producerii unui incident.

Beneficiile instalarii unui sistem de supraveghere video in scoli:

–          Sporirea sigurantei elevilor si personalului didactic

–          Restrictionarea accesului in incinta scolii

–          Cresterea controlului in ceea ce priveste intrarile si iesirile, in perimetrul scolilor

–          Eliminarea posibilelor pierderi materiale cauzate de evenimente neprevazute

–          Prevenirea unor posibile acte de violenta

 

image caption

 

Aspecte  importante de care trebuie sa se tina cont

Identificarea zonelor potentiale cu probleme -acestea vor include perimetrul cladirii, parcarile utilizate de catre personalul scolii si zonele in care elevii, de obicei, se aduna, cum ar fi: coridoare, locuri de joaca, zone de cantina si sali de studiu private.

Aplicarea solutiilor adecvate-una dintre cele mai eficiente solutii o constituie instalarea  camerelor de supraveghere video in zonele identificate, pentru combaterea comportamentului violent si antisocial. O alta posibilitate ar fi implicarea unor patrule de paza permanente.

Plasarea corecta a sistemului CCTV – acest lucru va asigura functionarea corecta si eficienta a camerelor de supraveghere, va contribui la descurajarea violentei si va oferi, de asemenea, informatii utile pentru investigarea cauzelor incidentelor.

Doresti sa-ti instalezi un sistem de supraveghere video? Click aici

image caption