0735188899 office@sionsolution.ro

Trape de fum pentru hale industriale – Informatii utile

____In cele ce urmeaza vom afla de ce avem nevoie de sisteme de desfumare, sisteme antiincendiu, ce este o trapa de fum, cum se utilizeaza si cum se face mai usor evacuarea fumului din depozite sau hale industriale.

____Cu totii ne dorim ca locul de munca sa fie un mediu confortabil si sigur, sa ofere beneficii si placere in timpul orelor de lucru indiferent de domeniul de activitate prestat. Ca acest lucru sa fie realizabil, trebuie tinut cont inclusiv de securitatea fizica la locul de munca. La randul ei, aceasta trebuie sa se incadreze in standardele locale si europene de functionare.

____Spre exemplu, pentru administratorii de hale industriale cat si pentru personalul angajat al acestora, aceste aspecte sunt fundamentale. Aria de acoperire şi nivelul de detaliu al unei evaluari de risc trebuie să respecte mereu gravitatea si probabilitatea riscurilor profesionale.

Trape de fum – Ce trebuie sa stim?

____Trapele de fum ofera solutii pentru desfumarea prin tiraj natural-organizat, folosind admisiile de aer (vezi aici normativ P118/2-2013) si sisteme de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti montate pe acoperisuri si in peretii laterali exteriori.

____Un detaliu imperios necesar in functionarea in conditii de siguranta a halelor industriale, este instalarea trapelor de fum.

____Un sistem de aerisire bine proiectat trebuie să mențina condiții adecvate de evacuare fum, pentru a oferi in caz de incendiu un risc minim de inhalare, vătămare sau chiar decesul persoanelor aflate in interior.

Sisteme_de_desfumare_trape_de_fum_sisteme_antiincendiu_sion_solution_srl

____Acestea sunt componente de aerisire, evacuare fum si gaze fierbinti care ofera siguranta pentru constructiile de tip hala industriala, in caz de incendiu. Ele pot adauga un plus valoare halelor sau depozitelor prin design deosebit si obtinerea de lumina naturala pe tot parcursul zilei.

Sisteme de Desfumare. Tipuri de trape de fum:

 • Trape de fum electrice – au ca mecanism de deschidere un actuator electric alimentat la 24V.
 • Trape de fum pneumatice – au ca mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
 • Trape de fum pirotcehnice – au mecanismul de deschidere un ax metalic introdus intr-o teacă la baza careia este montată o încărcătură explozibila. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
 • Trape de fum mecanice – au mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3 resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

Sisteme-de-desfumare_trape_de_fum_sisteme_antiincendiu_sion_solution_srl_sionsolution.ro

Avantajele instalarii unui sistem de desfumare in hale industriale:

 • Evacuarea prin furnizarea de rute fara fum;
 • Reduce probabilitatea de deteriorare sau pierderea productiei si/sau a stocurilor;
 • Permite pompierilor sa vada mai bine focul, și prin urmare, sa-l stingă rapid și eficient;
 • Permite proiectarea distantelor mai mari pana la iesiri, fara a fi nevoie de compartimentare, ceea ce duce la un plan de constructie mai mare sau mai deschis;
 • Ofera aerisire si lumina naturala foarte importante atunci cand se lucreaza intr-un spatiu inchis.

____Halele industriale echipate cu sisteme de desfumare si sisteme antiincendiu beneficiaza de evacuarea fumului intr-un timp mult mai redus.

 • Barierele de fum limiteaza raspandirea fumului la nivelul acoperisului
 • Gaurile de evacuare gestioneaza fumul din cladire catre exterior
 • Orificiile de intrare permit aerului de inlocuire sa intre în cladire
 • Trapele de fum asigurara ventilarea optima, fiind o solutie foarte importanta in procesul de desfumare.

____Ventilarea naturala a fumului nu doar creeaza siguranta si securitate pentru utilizatorii halelor. Aceasta ofera si posibilitatea unei ventilatii de confort. Deschiderile din fatada sau acoperis se pot ventila în fiecare zi pentru a oferi un climat interior plăcut.

Sisteme_de_desfumare_trape_de_fum_sisteme_antiincendiu_sion_solution_srl_service_si_mentenanta

Autorizări Sion Solution:

 • Autorizatie Proiectare Sisteme Desfumare – consulta AICI
 • Autorizatie Instalare Sisteme Desfumare – consulta AICI
____Avem o experienta considerabila în proiectarea si implementarea sistemelor de control al fumului în hale industriale. Va oferim servicii de instalare și întreținere a sistemelor și instalațiilor de ventilare pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinti.
Dispunem de personal calificat, atestat/autorizat si instruit, precum si de dotarea tehnica adecvata pentru asigurarea serviciilor de instalare sisteme defumare.

____Pentru mai multe informații referitoare la un sistem de desfumare complet, consultați aici pagina noastra.


sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!