0735188899 office@sionsolution.ro

Sisteme antiincendiu pentru hoteluri

Sisteme antiincendiu pentru hoteluri. Pentru conducerea si pentru personalul hotelurilor, prioritar este sa ofere servicii de calitate vizitatorilor, confort si incredere. Pe langa acestea, este obligatoriu sa ofere servicii ce includ garantarea sigurantei generale si evitarea pericolelor neprevazute cum sunt incendiile.

Incendiile reprezinta un risc major pentru proprietarii hotelurilor mai ales in continuitatea afacerilor hoteliere. Incidentele de tip incendiu au ca rezultat pierderi financiare semnificative si pot produce pagube severe in reputatia unui hotel.

Standardele de securitate la incendiu sunt stabilite prin normative legislative nationale, implementate ca obligatorii in toate domeniile de activitate.

Acest aspect este in general reglementat de legi oficiale, dar si de companiile de asigurari ce garanteaza asigurarea bunurilor materiale.

Pentru ca hotelurile sa asigure o protectie majora oaspetilor, este necesar un sistem antiincendiu complet.

Sisteme_antiincendiu_hotel_detectie_incendiu_sion_solution

Un astfel de sistem este piatra de temelie a protejarii hotelurilor. Garanteaza cea mai fiabila detectare a incendiilor, activeaza dispozitivele de alarmare si sistemele de siguranta la incendiu.

Achizitionarea unui sistem de detectie incendiu este o investitie pe termen lung ce va ofera eficienta, protectia persoanelor si impiedica incendiul sa produca pagube materiale.  Se reduc la minim intreruperile operationale hoteliere, pierderea bazei de date a hotelului si bineinteles a oaspetilor.

Hotelurile sunt locatii preferate de oameni, atat pentru afaceri cat si in interes personal, pentru vacante sau evenimente speciale. De aceea, ca administrator de hotel, trebuie sa aveti in vedere toate aspectele legale necesare pentru a putea oferi confortul optim atat a personalului cat si a oaspetilor dumneavoastra.

Sisteme antiincendiu pentru hoteluri

Amplasarea unor astfel de sisteme antiincendiu pentru hoteluri este un aspect extrem de important. Este o strategie buna de evitare si stingere a focului in eventualitatea unui potential incendiu.

Sisteme_antiincendiu_hotel_detectie_incendiu-sion-solution

Sisteme antiincendiu pentru hoteluri – Pozitionare

Echipamentele trebuie montate strategic in zonele frecventate atat de personal cat si de oaspeti, ca de exemplu in:

  • Receptie – Una din cele mai importante zone ale hotelului este receptia. Cu un nivel de tranzitare ridicat, este necesar sa fie in permanenta supravegheata atat video cat si de personalul angajat. Aceasta parte a hotelului trebuie sa fie prevazuta cu sistem antiincendiu si mai ales cu un panou de detectie care sa indice exact locul de unde semnalul de incendiu a fost activat.
  • Camere – camerele de oaspeti ocupa de regula cea mai mare suprafata a unui hotel, de aceea este necesar ca in fiecare camera de oaspeti sa existe un detector de fum sau detector multi-senzor, componente ale sistemelor de detectie incendiu si sistem de stingere necesare pentru evitarea situatiilor neprevazute.
  • Bucatarii – fiind zone in care se utilizeaza focul la echipamentele pentru gatit, bucatariile trebuie sa fie echipate corespunzator cu sisteme antiincendiu montate in functie de necesitate, spre exemplu detector multi-senzor si detector de gaz.
  • Spalatorii – masinile industriale de spalat rufe, uscatoarele de rufe, pot duce la izbucnirea unui incendiu. Existenta materiale usor inflamabile cum sunt lenjeriile sau prosoapele reprezinta un risc ce nu trebuie trecut cu vederea. De aceea, supravegherea cu sisteme antiincendiu a zonei trebuie sa fie dotata obligatoriu cu detectoare multi-senzor
  • Restaurant – pentru zona de restaurante, sau salile de mese, in functie de dimensiunea incaperilor, sunt necesari senzori de fum sau tip multi-senzor
  • Scari – in cazul incendiilor se utilizeaza intotdeauna scarile pentru evacuare si nu se vor folosi niciodata lifturile. Scarile trebuie dotate cu detectoare de fum, sirene, butoane de apel in caz de incendiu, extinctoare si hidranti pe fiecare nivel
  • Parcari – in astfel de locatii, declansarea unui incendiu poate devenii o situatie extrem de periculoasa daca incendiul nu a fost detectat in stadiul incipient. Este de preferat sa aveti montate detectoare de fum, detectoare de foc si hidranti.

Accesul la informatie poate salva vieti si poate aduce beneficii nenumarate din punct de vedere economico-financiar, al reputatiei si al recenziilor viitoare cu privire la serviciile oferite.

Sisteme antiincendiu pentru hoteluri – Asigurarea unui contract de mentenanta:

In cele mai multe cazuri, dupa ce sistemul de detectie incendiu a fost pus in functiune si dat in folosinta este nevoie de o firma specializata in domeniu pentru a asigura Servicii de Mentenanta. Intretinerea si buna functionalitate a acestor sisteme antiincendiu pentru hoteluri trebuie sa fie in permanenta in parametrii optimi de functionare. Serviciile de mentenanta se pot face in continuare cu firma care a instalat sistemul sau cu oricare alta firma specializata.

Aici mai multe detalii despre obligativitatea contractului de mentenanta.

Referinte: Sisteme antiincendiu pentru hoteluri instalate de Sion Solution:

Hotel CARO Bucuresti, DoubleTree by Hilton Ploiesti, Hotel Inter Venus, Hotel City – Tulcea

hotel-doubletree-by-hilton-Ploiesti-hotel_caro-bucuresti-hotel_city-tulcea_sisteme-detectie-incendiu-sion-solution

cerere_de_oferta_sion_solution_www.sionsolution.ro

 


sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!