0735188899 office@sionsolution.ro

Sisteme GPS si Servicii de Monitorizare Flota Auto

Nu multi dintre noi cunosc povestea de inceput a sistemului GPS. Primul dispozitiv GPS a fost inventat de J.W Jones in anul 1909 si se numea „Jones Live Map”. Acesta era folosit ca modalitate de ghidaj ce venea in ajutorul conducatorilor de automobile si era format din discuri ce contineau harti imprimate. Aceste harti aratau soferilor directia de mers cu ajutorul unor cadrane special concepute. Discurile acopereau 100 de mile de drumuri cunoscute, cartografiate, iar la fiecare 100 de mile, discul trebuia schimbat.

GPS (Global Positioning System) in traducere Sistem de Pozitionare Globala, a fost ulterior dezvoltat de Fortele Aeriene ale armatei Statelor Unite, in scopuri militare.

De-a lungul timpului, astfel de sisteme GPS au evoluat atat de mult incat acum, sunt utilizate in aproape toate aspectele vietii noastre, atat pentru navigare cat si pentru monitorizare.

Inca din 1957, oamenii de stiinta au descoperit odata cu lansarea primului satelit in spatiu, ca in functie de locatia sa, se schimba si frecventa semnalelor radio emise. Aceasta descoperire poarta numele de EFECTUL DOPPLER si a dus la ideea de urmarire a locatiei satelitilor pe orbita prin inregistrarea de la sol a schimbarilor aparute in frecventa semnalelor radio.

Soarta tehnologiei GPS s-a schimbat radical in urma unui eveniment nefericit in anul 1983, cand un aparat de zbor coreean a fost doborat in spatiul aerian sovietic. Acest eveniment a dus la punerea la dispozitie a GPS-ului cu scop operational, printr-un ordin executiv, pentru uz civil.

Prezentul insa ne prezinta solutia, concret – folosirea unor sisteme GPS ca avand numeroase beneficii in diferite domenii, folosit in aplicatii civile si miltare semnificative.

Acestea nu sunt singurele faze ale evolutiei GPS-ului, in timp s-au dezvoltat tehnologii de localizare exacta a persoanelor, de localizare a autovehiculelor stationate sau in miscare, prin dispozitive utilizate in acest scop care se numesc unitati de sistem de urmarire GPS.

Sisteme_GPS_Monitorizare_flota_Auto_sionsolution_srl_icons

Toate datele receptionate sunt inregistrate iar mai apoi sunt transmise catre un server central prin intermediul unui software de urmarire GPS.

Cine utilizeaza Sisteme GPS?

 1. Utilizatori civili, companii sau guverne
 2. Centre de control terestru prin retele de antene

Aceste servicii sunt folosite in toate sistemele concepute cu receptor de GPS ce primesc date si stabilesc cu precizie locatia utilizatorului.

Necesitatea folosirii unor atfel de Sisteme GPS:

 • Servicii de localizare
 • Servicii de monitorizare
 • Navigare
 • Cartografiere

Avem, deci, 4 tipuri diferite de utilizari, benefice pentru asigurare, acuratete si in acelasi timp confort, fiind un instrument extrem de util in toate domeniile de activitate.
Exemplu :
GPS Logger – Cele mai performante dispozitive sunt prevazute cu carduri de memorie, porturi USB si se pot folosi pentru stocare informatii, memorand pozitia actuala a receptorului GPS la diferite intervale de timp.
GPS Tracker – pentru urmarire auto, care se instaleaza pe masini sau obiecte, inregistreaza viteza de deplasare, oprirea si pozitia.

Utilizarea unui GPS ne ajuta la:

 • stabilirea celui mai bun traseu
 • trianguleaza cu ajutorul satelitilor pozitia receptorului si o plaseaza pe harta,
 • gaseste obiecte pierdute prin activarea functiilor de tracking de pe dispozitivele cu sistem GPS incorporat,
 • monitorizarea performantelor sportive,
 • gasirea punctelor de atractie si obiectivelor turistice principale in locatia aleasa.
 • monitorizarea flotei auto a companiilor

Despre monitorizarea flotei auto a companiilor:

Sisteme_GPS_Monitorizare_flota_Auto_sionsolution_srl_s2

Cand o companie alege sa monitorizeze flota sa auto prin sisteme GPS de monitorizare, aceasta o face cu scopul de a tine sub control si de a gestiona eficient o importanta parte a acestor active.

Nu intotdeauna selectarea unui furnizor este o decizie usoara avand in vedere complexitatea ofertelor de pe piata. Acest aspecte poate pune in dificultate cumparatorul in compararea furnizorilor si a preturilor.

Management flota și managementul conducatorilor auto Sion Solution

Se trimit rapoarte automat prin e-mail despre:

 • monitorizare consum real combustibil
 • navigatie auto
 • sofer activ pe vehicul
 • folosire autovehicule in interes personal
 • avertizari expirare documente: permis de conducere, RCA, ITP, CASCO
 • stilul de conducere al soferilor
 • actualizare pozitii la fiecare 10s , localizare GPS auto

Furnizam serviciile optime de montaj si mentenanta astfel incat instalarea dispozitivelor de urmarire flotei auto sa fie rapida si eficienta.

Nu conteaza ca este vorba despre o companie de logistica, despre furnizori de servicii sau o companie de transport, prin amplasarea sistemelor GPS pe camioane, masini, autovehicule de orice fel, in general se pot calcula avantajele la fiecare final de luna, atunci cand gasim solutia cea mai buna pentru monitorizarea flotei auto.

GPS-ul se poate conecta direct la computerul de bord si raporteaza:

 1. Nivelul carburantului
 2. Consumul
 3. Kilometraj bord
 4. Temperatura motor
 5. Alerte trafic:
 • Avertizari viteza
 • Trafic
 • Zone periculoase
 • Modificari rutiere sau constructii

Pentru companii, gestionarea flotei auto implica un real efort in gestionarea costurilor, a eficientei si siguranta soferilor parcului auto.

Autovehiculele sunt punctele forte ale multor domenii, fiind esentiale pentru desfasurarea cotidiana a activitatilor. Asigurand flota auto prin monitorizare GPS inseamna eficienta si economie.

Sisteme_GPS_Monitorizare_flota_Auto_sionsolution_srl

Avem toate informatiile pentru a ajuta companiile sa gestioneze simplu flote eficiente si cele mai bune practici in utilizarea sistemelor de monitorizare prin GPS.

Solutia pentru minimizarea riscurilor, imbunatatirea eficientei flotei, a productivitatii si reducerea costurilor generale de transport o puteti gasi accesand pagina noastra aici.

Pentru oferta personalizata trimiteti o CERERE DE OFERTA sau contactati specialistii Sion Solution


sionsolution.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

Sunt de acord!